Prajitura cu mere si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 19 Mai 2009 | 26094 vizualizari

 

Dupa o reteta din Carticica practica "Delicii cu fructe"

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Se mixeaza balbenusurile cu zaharul, se adauga apoi laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie, iar la final faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra merele taiate felii si se coace 20 de minute. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul. Se scoate blatul din cuptor, se aseaza bezeaua si se niveleaza. Se coace din nou pentru 20 de minute. Eu am servit cu ciocolata rasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

zuara 1

25.08.2011, 16:24

pentru ce dimensiuni ale tavii sunt cantitatile? eu am vreo 4 tipuri de tavi si e f. important, ca sa nu fie blatul prea subtire sau sa dea pe dinafara din tava!

MonaMimi 1

08.10.2011, 14:09

super buna prajitura am facut si eu aseara
multumesc pt reteta

alinutzika 1

08.10.2011, 15:00

arata tare bine

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie sfaramata