Prajitura cu mere si scortisoara

de _Alina_ in Prajituri, 13 Noi 2013 | 11933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 4 mere mari (350 g fara coaja si samburi)
  • 160 g zahar tos
  • 175 ml lapte
  • 5 lg cu varf cacao (11 %)
  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 50 ml ulei de palmier
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema
  • 400 g frisca lichida (Pilos)
  • 2 lgt scortisoara
  • 2-3 lg zahar tos
  • Decor
  • 2 lgt scortisoara
  • 1 mar
  • 2 lg zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand compozitia se omogenizeaza.

4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva complet, iar spuma formata este  densa.

5. Luam 1-2 linguri din albusurile batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si cacao, cu ajutorul unei linguri. Turnam apoi restul de albusuri batute in compozitie si amestecam cu grija cu o spatula/lingura.

6. Curatam merele de coaja si samburi, le taiem cubulete si le amestecam cu zeama de lamaie, zaharul brun si scortisoara.

7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt introducem in cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava, punem merele taiate si introducem din nou in cuptor pentru 45-55  min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.  Scoatem apoi la racit pe un gratar.

8. Pentru crema, amestecam frisca lichida cu scortisoara si cu zaharul si mixam pana cand capata volum si consistenta.

9. Pentru decor, feliem subtire marul, il punem intr-o cratita non-aderenta impreuna cu zaharul, punem capac si lasam la foc mic pana cand marul se inmoaie si devine lucios (5-8 min). Scoatem feliile de mar din cratita si le lasam la racit pe o hartie de copt. 

10. Taiem marginile prajiturii racite, punem crema deasupra, pudram cu scortisoara, apoi punem feliile de mar.

TIPS-URI

1

Ouale folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Dupa preferinta, se poate insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu iaurt şi mere