Prajitura cu migdale, mere si pere

de RuxyRux in Prajituri, 28 Aug 2013 | 4780 vizualizari

 

Astazi am simtit toamna, desi nu suntem inca in septembrie...mai avem putin.... si deja se vrea regina incoronata, insa eu cred ca mai are putin de asteptat :)... totusi ploaia si bogatia de fructe din piata m-a inspirat pentru o prajitura de sezon delicioasa......merita probata...:)

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de tarta
  • 6 pere bergamote
  • 2 mere mari( imense)
  • o cana de zahar brun( 150 gr)
  • vanilie
  • scortisoara

pentru decor:

  • zahar pudra
  • batoane de scortisoara

Tava dreptunghiulara cu inel de 24/35 cm

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale, mere si pere:

Pentru aluatul de tarta cu migdale va recomand aceasta reteta :

http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-migdale-si-crema-de-nectarine-50319.html

si avem nevoie de doar jumatate din cantitate...

 Exceptand pregatirea blatului este mai mult decat rapida, simpla si delicioasa :)

Se intinde foaia de tarta pe o tava dreptunghiulara( eu am avut forma cu inel), se aseaza perele intercalate cu mere feliate.

Presaram zaharul brun , apoi vanilia si deasupra scortisoara.

Coacem pentru 25 sau 30 de minute la 200 de grade.

Feliem prajitura si o decoram. O putem taia calda, dar nu fierbinte.

E o minunatie...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale, mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura