Tarta cu banane si cocos

de cristina1985 in Prajituri, 14 Feb 2015 | 3248 vizualizari

 

Se face intr-o tava de tarta cu diametrul de 26 cm .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 185 g unt
  • 1 galbenus de ou
  • 3 lg lapte gras
  • 1 lg zahar
  • 250 g faina
  • praf de copt
  • coaja lamaie
  • putina sare
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 4 oua
  • 125 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • 140 g nuca de cocos
  • 1 fiola esenta rom
  • Ornat:
  • 3 banane
  • 25 g zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si cocos:

Blatul:Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu sare, galbenus ou, faina zaharul, lapte, praf de copt,esenta rom, coaja lamaie.Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore.

Se intinde o foaie rotunda,  se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se pune din nou la frigider pentru 30 minute.Se coace 15 minute.

Crema: Se bat oule cu laptele, zaharul pudra, nuca de cocos si esenta de rom.Crema se toarna peste blat si se coace 20 minute.

Ornat: Bananele se taie rondele si se stropesc cu  sucul de lamaie.Se aseaza peste crema, se presara 25 g zahar pudra si se da la cuptor 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Banoffee Pie