Prajitura cu mure

de Brindusa in Prajituri, 20 Mar 2011 | 5753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 200 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 100 g unt moale
  • 2 linguri esenta de vanilie naturala
  • 50 g mure 
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • cateva mure, pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Incalzeste aragazul la 180 C.

Unge o tava de tarta cu unt si presar-o cu faina

Pune cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine

Trece sucul de mure printr-o sita fina.

Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute) 

Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce e amestecat foarte bine

Adauga vanilia si jumatate din faina

Pune 4 linguri din sucul de mure, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare 

Toarna compozitia in tava. Presara cele 10 mure. 

Coace 35- 40 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.

Lasa prajitura 10 minute in tava, apoi scoate-o si pune-o pe un gratar

Amesteca sucul de zmeura ramas cu zaharul pudra. Pune totul pe foc mic si lasa pana ce se leaga ca o glazura.

Toarna peste prajitura. Orneaza cu murele ramase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului