Prajitura cu nuca de cocos (2)

de diana_k in Prajituri, 15 Mar 2013 | 22616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta pentru o tava mare , 38/28 cm
  • Pentru foile cu cacao:
  • 300 g faina ,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri ,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 3 linguri cacao,
  • 4-5 linguri lapte,
  • esenta de rom
  • pentru umplutura de cocos:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g cocos
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 50 g faina,
  • vanilie,
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos (2):

Foi:

Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua. Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita. Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a doua foaie cu tot cu hartie si am asezat-o cu fata in jos peste umplutura,  apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade.

Umplutura:

Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.

Crema:

Galbenusurile le-am amestecat bine, bine cu faina si putin lapte rece. Am pus zaharul si restul de lapte. Am fiert crema la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat crema la racit apoi si am mixat-o cu untul moale si vanilia.

Peste prajitura racita am intins crema si am ras ciocolata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si nuca de cocos