Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Mac

de dana1986 in Prajituri, 8 Mai 2011 | 10000 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri mac
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt(8-10gr)
  • o tava pentru copt de 25/35cm
  • hartie de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci cu gust de vanilie
  • 100 gr unt sau margarina

Pentru ornat:

  • biscuiti(eu am folosit 21)
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Mac:

Preparare blat:

Albusurile, sarea si zaharul se bat spuma tare, pe urma se adauga nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt , iar ultima data macul.

Se amesteca totul se pune in tava. Tava care a fost tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180ºC timp de 20-30 minute.

Preparare crema:

Laptele se pune la fiert si se prepara budincile conform instructiunilor de pe plic. Cand budinca s-a ingrosat se ia de pe foc si se amesteca asa fierbinte cu untul pana cand acesta se topeste si intra tot in budinca, apoi se intinde crema peste prajitura, asa calduta cum este.

Daca o lasati sa se raceasca complet riscati sa nu o mai puteti intinde.

Ornatul:

Puneti stratul de biscuiti peste crema cand inca aceasta este calduta, caci asa biscuitii se vor lipi mai bine. Dupa ce prajitura s-a racit complet preparati glazura de ciocolata. Topiti ciocolata pe baia de abur apoi adaugati frisca amestecati bine dupa care intindeti glazura peste biscuiti. Deasupra am ras cateva patratele de ciocolata alba.

ESTE FOARTE BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MVMih 1

17.05.2011, 14:05

Pai doar una ne-ai prezentat!? si yo ce mananc? florile de la farfurie

ela 1

17.05.2011, 14:19

Mih ,una la toata lumea e suficient

dana1986 1

28.05.2011, 16:03

numai una ca are multe caloriii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere