Prajitura cu nuca si crema de vanilie

de La Ancuta in Prajituri, 30 Ian 2014 | 40629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 130 g nuca macinata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 glabenusuri
  • 150 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin cremoase.

Separat amestecam praful de budinca cu amidonul si turnam usor laptele rece peste ele. Amestecam pana cand se dizolva apoi le adaugam peste galbenusuri. Punem amestecul la fiert pe baie de aburi si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam apoi deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.

Intr-un vas mixam untul moale pana cand devine spumos apoi adaugam cate o lingura din budinca racita.

Mixam pana cand incorporam toata budinca, iar crema devine fina.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste.
Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus. La final adaugam extractul de vanilie si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (30x34 cm), tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana cand se rumeneste usor la suprafata.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet inainte de a scoate hartia de copt.

Blatul racit il taiem pe lungime in trei fasii egale. Pe un platou punem o fasie de blat peste care intindem uniform jumatate din cantitatea de crema. Acoperim cu cel de-al doilea blat si intindem restul de crema.

Deasupra punem ultima fasie de blat si presam usor cu mana.

Pentru ornat am folosit ciocolata topita impreuna cu 3-4 linguri de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea