Prajitura cu pere

de Ubulika in Prajituri, 11 Noi 2011 | 10998 vizualizari

 

Reteta luata de la Julie:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 ml lapte dulce,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 12  linguri faina .
  • +
  • 1 kg  pere,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 50 g unt,
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Umplutura:

Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu  zahar,unt si scortisoara, amestecand
continuu  pana se inmoaie . Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,se amesteca si cu o lingura de gris iar timpul calirii se reduce.

Aluatul:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza  umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute. Se lasa sa se  raceasca si se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere caramelizate