Prajitura cu pere

de aziz in Prajituri, 17 Noi 2011 | 4498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • jumatate pahar de ulei(pahar de plastic de unica folosinta are 125 ml cu el masor de obicei) 
  • jumatate pahar cu lapte (acelasi pahar de plastic)
  • 75 gr zahar
  • 2 pahare de faina alba(pahar de unica folosinta ca mai sus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 3-4 pere
  • 2 linguri generoase caramel
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • trei sferturi dintr-un plic cu praf de copt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se curata perele de coaja si cotoare si se taie cubulete, apoi se pun intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie.

Punem cele doua linguri de caramel intr-o tigaie sa se topeasca si adaugam perele scurse de apa cu lamaie. Lasam perele sa se caleasca in caramel cam 15 minute pana incep sa devina stravezii, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul +zaharul vanilat apoi adaugam uleiul, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. In acest amestec incorporam perele cu tot cu caramel. Punem in tava hartie de copt si punem prajiturica. Dam la cuptorul preincalzit 175-180 grade pana trece testul scobitorii, tava este cu dimensiunea de 20/30 cm .

Prajitura nu iese foarte inalta daca o doriti la volum dublu ,dublati cantitatile desigur :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si crema cu nuci