Prajitura cu pere

de Teo in Prajituri, 28 Oct 2013 | 6659 vizualizari

 

A fost o toamna darnica!am simtit o bucurie imensa plimbandu-ma printre pomi,vazand mai multe fructe decat frunze;multi dintre perii tineri s-au rupt sub ''povara dulce'' a fructelor;nu am gustat atata parfum ca in aceasta toamna si cum perele nu se pasreaza timp indelungat,m-am gandit sa le rasfat intr-un pandispan!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 100 g unt topit
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • 4 pere mari
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu zaharul pe care il adaugam in trei reprize; frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi le adaugam in albusuri alaturi de smantana, unt, lamaie, faina si praful de copt. Amestacam usor compozitia si turnam in tava tapetata cu hartie de copt; curatam perele de coaja si taiem felii subtiri pe care le asezam uniform peste blat; dam la cuptor pentru 35 minute; dupa ce s-a racit portionam si pudram.

TIPS-URI

1

Pentu ca perele au fost foarte coapte si zemoase am ''incarcat'' blatul cu mai multa faina, altfel ar fi iesit prea moale.

2

Am folosit tava de aragaz,sa fie pentru toti trecatorii de duminica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

28.10.2013, 20:29

Merisor,pe cat de simpla,pe atat de parfumata si gustoasa!

anca_rm 1

29.10.2013, 09:34

cu siguranta aromata

Sylvia 1

25.11.2013, 12:32

asta chiar vreau sa o testez !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200