Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci

de reisnaor_2006 in Prajituri, 1 Feb 2016 | 5215 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 3 lg de ciocolata macinata praf
  • 1 praf de copt
  • Pentru bilute:
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci:

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

      Se toarna in ploaie, pe rand, faina amestecata cu praful de ciocolata si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.

      Bilutele:Se amesteca branza de vaci cu zaharul si galbenusurile.Se amesteca bine dupa care se adauga nuca de cocos. Se fac bilute.

      Se aseaza compozitia in tava tapetata cu unt, din loc in loc se introduc bilutele formate si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca compozitia bilutelor vi se pare prea moale puteti adauga mai multa nuca de cocos sau 2 linguri de faina.

2

Eu am facut in forma de tort dar poate fii facuta si -n tava normala.

3

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

4

Bilutele de branza pot fii facute si cu visine in interior mai ales cele din visinata,da un gust deosebit prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kotanyi