Prăjitură cu rubarbă

de elucubratiiculinare in Prajituri, 11 Iun 2012 | 4729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 tulpini rubarbă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • 4 ouă,
  • 100 g unt,
  • 250 g zahăr,
  • 50 ml lapte,
  • 250 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Sos:
  • 2 tulpini rubarbă,
  • 1 cană apă,
  • 1 cană zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu rubarbă:

Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor. Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.

Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare. Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!). Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină. Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.

Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.

Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă. Se taie bucățele și se pun într-o crăticioară cu o cană de zahăr și o cană de apă. Se fierbe la foc potrivit pentru 15-20 minute să scadă bine ca o dulceață. Se lasă la răcit atât prăjitura cât și sosul.

Prăjitura se servește cu sos deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba