Prajitura cu visine si cirese

de Rocsi in Prajituri, 28 Iun 2011 | 8064 vizualizari

 

O prajiturica buna si pufoasa,exact cum imi place!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 3 sferturi cana de lapte
  • 5 linguri ulei
  • 13-15 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • o mana plina cu visine
  • o mana plina cu cirese
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si cirese:

Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape.

le indepartam coditele si le scoatem samburii.

le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului.

Separam galbenusurile de albusuri.

galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat.

le mixam pana ce zaharul este topit.

adaugam uleiul si il incorporam.

apoi adaugam usor,putin cate putin,laptele.

apoi punem praful de copt si esenta de vanilie.

incepem sa adaugam si faina,treptat.

albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de vas.

incorporam albusurile batute ,in compozitia cu galbenusuri,si le amestecam cu o paleta de jos in sus.

Luam o tava dreptunghiulara ,o tapetam cu margarina si asezam hartie de copt.

turnam compozitia in tava.

deasupra asezam visinele si ciresele.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

o lasam acolo pana este coapta,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

presaram zahar pudra deasupra si servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

01.07.2011, 21:02

lau

butoiaurora76 1

15.06.2012, 12:31

Am facut si eu prajitura, este o reteta buna. Multumesc!

Rocsi 1

15.06.2012, 16:55

Ce mult ma bucur Aurora

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Balamuc"