Prajitura dacquise cu mac si fructe

de alba_zori in Prajituri, 10 Sep 2012 | 4921 vizualizari

 

Pentru iubitorii macului,am avut niste mac si niste albusuri la congelator,am vrut sa experimentez iar o reteta noua dar cu mac,si iata rezultatul,a iesit un blat moale si umed,nu e un pandispan e mai umed si solid cu siguranta,dar bun ca un sufleu deasupra crocant si inauntru umed,-am rasturnat si am taiat partile laterale,am reusit pana la urma cu un cutit super lung sa-l tai in doua cu ajutorul unei folii si am optat pentru o crema de cappuccino,ceea ce aveam in casa si fructe de care aveam..niste capsuni din congelator dar care nici nu s-a simtit ca erau congelate pentru ca am pus repede gelatina deasupra si a ramas gustul la fel,o piersica si gelatina,a iesit foarte buna dupa parerea mea pentru ca mie imi place mult macul,deci sper sa va placa si voua,Dacquise e numele prajiturii cu albusuri si fructe uscate,poate are mai multe denumiri,depinde de zone,important e sa fie albusuri batute bine cu nuci macinate sau in cazul acesta cu mac macinat,l-am macinat eu personal deci e mai fin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 gr albusuri
  • 250 gr zahar
  • 300 gr mac macinat
  • 200 gr faina cu amidon
  • 100 gr zahar in plus
  • o pastaie de vanilie
  • un pliculet si jumate de praf de copt
  • Pentru crema de cappuccino:
  • 1 l de cappuccino
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr amidon
  • 50 gr cacao
  • putin lichior de cafea sau rom
  • fructe
  • gelatina
  • ciocolata neagra in bucatele,picaturi mici deasupra
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dacquise cu mac si fructe:

In etape.

Blatul:

1. am batut bine albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar.

2. am amestecat faina cu macul si am mai pus putin zahar 100 gr in plus,asta face ca blatul sa fie mai umed si dat fiind faptul ca macul e lejer amar trebuie gustata putin compozitia.

3. am amestecat toate ingredientele si am invartit de jos in sus cu o paleta de plastic ca sa ramana umflate albusurile, am pus intr-o tava si in cuptorul preincalzit la 180 grade cu cuptorul intredeschis, am pus un lemn in usa, am lasat 40 minute ,chiar 45.

4. am facut crema de cappuccino ca si crema patisera: am incalzit cappuccino-ul, am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul, cacaoa si am adaugat putin cate putin din cappuccino pana am terminat. Am pus pe foc mic amestecand cu o furculita mereu mereu pana s-a ingrosat, am pus toata crema intr-un bol in care am tot invartit cu furculita ca sa nu se raceasca dintr-odata si sa-mi ramana cocoloase si sunt multumita ca nu mi-au ramas. Important e sa invart bine si dupa ce e gata crema pentru cateva minute bune. Am adaugat si putin lichior la urma, tot amestecand mereu.

5. am taiat blatul in doua cu greu, ajutandu-ma de o folie alimentara si am umplut cu jumatate din crema, apoi am pus si cealalta parte de blat, am intins crema si am asezat fructele, am preparat si gelatina conform instructiunilor de pe plic cu putin lichior de madarine si suc de lamaie in plus, am taiat bordurile la prajitura si iata rezultatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dacquise cu mac si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si cirese