Prajitura de post cu mere

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 5843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 gr. gris
  • 230 gr. zahar
  • 370 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.

Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.

Preincalim cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol incapator amestecam faina cu grisul,zaharul si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem jumatate din cantitatea de amestec uscat, nivelam.

Deasupra repartizam jumatate din merele calite,nivelam.

Intindem si partea a doua din amestecul uscat iar la final ultimul strat va fi din nou unul cu mere.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se coace prajitura.

Lasam la racit in tava, pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere