Prajitura Deliciu

de diana_k in Prajituri, 19 Ian 2012 | 76715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
  • 200g crema de ciocolata finetti sau nutella,
  • 200g nuca taiata ,
  • 150g biscuiti simpli,
  • 1 cana cafea indulcita ,
  • pentru blat:
  • 7 albusuri,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 4 lg nuci macinate,
  • 2 lg faina,
  • pentru crema :
  • 7 galbenusuri.
  • 10 lg zahar.
  • 7 lg lapte.
  • 350 ml frisca.
  • 1 esenta de vanile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute. Scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos si il ungem cu crema de ciocolata.

Crema: amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si punem crema la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana se formeaza o crema spumoasa.

Peste blat se intinde jumatate de crema, se aseaza biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema. Lasam prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine de post