Prajitura Desteapta

de iry-gabriela in Prajituri, 18 Feb 2017 | 13665 vizualizari

 

De foarte mult timp îmi doresc sa prepar aceasta celebră prăjitură și, în sfârșit, mi-am făcut curaj. Două cuvinte și atat: ESTE DELICIOASĂ! 

 

INGREDIENTE

  • 9 ouă
  • 1 l lapte
  • 200g de făină
  • 200g de unt
  • 250 zahar pudră
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un vârf cuțit de sare
  • 1 fiola de esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Se topește untul și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la final, se va adăuga laptele pe care l-am incalzit un pic și se mixează. 

Separat, se bat albușurile cu sarea și se încorporează treptat în compozitia de gălbenușuri, amestecând ușor cu o paletă. 

Această compoziție se toarnă in tavă sau un vas termorezistent care se unge cu ulei și se tapetează cu făină.

Se lasă la cuptor preîncălzit, timp de o oră pana se rumenește frumos.

Când se răcește, se pudrează și se porționează. 

 

TIPS-URI

1

Tava se poate tapeta și cu hârtie cerată și este de dimensiunea de 35x25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

AntalAgneza 1

22.04.2017, 18:07

La ce temperatura se coace prajitura?

Rahela Velicu 1

26.02.2018, 10:17

SassuViorica 1

06.02.2019, 14:20

Fotografia de inceput nu va apartine, e preluata de pe blogul Jamilei. As fi preferat sa puneti in intro creatia dvs., care arata diferit

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie