Prajitura desteapta cu branza

de Miha in Prajituri, 24 Mai 2010 | 32105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g smantana
  • 50 g unt
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g branza
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu branza:

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit,  frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor. Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sylvia 1

25.05.2010, 20:28

Bestiala arata am si pus-o la favorite, asta e prima care o fac . 5 furculite de la mine

Madalief 1

24.01.2012, 02:41

Arata super!
Miha, cu ce as putea inlocui branza de vaci? Cu ricotta,feta sau mascarpone? Aici in Olanda nu se gaseste branza de vaci. Multumesc anticipat pentru raspuns!

Miha 1

24.01.2012, 08:43

Madalief, cred ca mai degraba cu ricotta. Sau o crema de branza gen Philadelphia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema