Prajitura Fanta

de bianca92 in Prajituri, 21 Aug 2014 | 24465 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si aspectuoasa. Desi in reteta originala se face cu suc Fanta, mie nu imi plac bauturile carbogazoase asa ca am folosit suc natural de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 500 g branza de vaci
  • 200g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 850 ml suc natural de portocale
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava.

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine. Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.

Budinca se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul, iar in loc de 1000 ml vom pune doar 850. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.

Se lasa la rece pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză dulce și caise