Prajitura Fina cu Nuci

de Angelina_Elena in Prajituri, 13 Noi 2011 | 8465 vizualizari

 

O reteta din caietul de prajituri al bunicii!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g faina(plus inca 100-150 g faina pentru framantat)
  • 250 g margarina rama
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri miere
  • un praf de sare

Crema:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 250 g nuca macinata
  • un praf de sare

Decor:

  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina cu Nuci:

Blatul:

Se freaca margarina cu galbenusul,smantana si mierea.Se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.Va rezulta un aluat lipicios.Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru o ora.Dupa o ora se pune aluatul pe masa tapetata cu faina si se framanta pana nu se mai lipeste de mainii.Se imparte in doua partii egale.

Crema:

Separam albusele de galbenuse.Intr-un vas se freaca spumos galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat,apoi amestecam galbenusele cu jumatate din cantitatea de nuca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Dupa ce le-am batut bine se adauga lingura cu lingura compozitia de galbenuse cu nuca si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Dupa ce am incorporat compozitia de galbenuse se adauga restul de nuca si se amestecam usor.

Asamblare:

Se intinde prima foaie si se pune intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei.Se pune crema iar deaspra se pune cealalta foaie intinsa.Se da la cuptorul incins timp de 30-35 minute.Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Foaia de deasupra se inteapa cu furculita!!!daca nu o intepam se va umfla iar cand o taiem se sfarma!

2

Inainte cu 10 minute sa o scoatem din cuptor o mai intepam odata cu furculita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina cu Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

15.11.2011, 21:28

Medi ai foarte mare dreptate,sunt atat de buneee...

mamaieelena 1

20.11.2011, 15:23

imi place

Angelina_Elena 1

20.11.2011, 18:40

Mamaie multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ferrero Rocher