"Prajitura" gris cu iaurt

de DIANA B in Prajituri, 17 Aug 2011 | 18466 vizualizari

 

Sincer , mie nu mi-a placut ce-a iesit la final , asa c-am rectificat-o cumva ... Noua nu ne plac dulciurile inecacioase , dar nici cremele acelea f grase ... suntem niste dificili , vedea-v-as la varsta noastra

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar iaurt 360 g Casa Buna
  • 150 g gris
  • 10 linguri fructoza , sau 100 g zahar
  • 3 oua
  • 10 g bicarbonat de Na
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat , doar daca doriti , eu NU
  • suc de lamaie
  • 1/2 es vanilie
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Prajitura" gris cu iaurt:

Preparare "Prajitura" gris cu iaurt

Amestecam iaurtul cu grisul( turnat putin cate putin in ploaie) si lasam compozitia obtinuta ,1-2 ore la frigider, sa se umfle grisul, altfel riscam sa simtim duritatea grisului in prajitura .Odata trecut timpul, incingem cuptorul la 190 grade. Intr-un alt vas amestecam ouale cu zaharul si sarea pana obtinem o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Unim cele doua compozitii si amestecam bine.

Ungem o forma pentru copt cu unt din belsug si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si dam la cuptor pentru 30-35 minute (pana devine aurie).

Cum v-am zis , rezultatul nu mi-a prea placut , asa c-am taiat praji (blatul) in doua si-am umplut cu-n borcan de dulceata , iar suprafata prajiturii am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie . Asa "prajitura" gris cu iaurt a devenit comestibila si ptr noi , mofturosii .

TIPS-URI

1

"Prajitura" gris cu iaurt se poate consuma ca atare cu smantana , sau cu gem de fructe , alaturi de-un pahar de lapte rece , sau de ce nu , la o ceasca de cacao cu lapte , sau cafea (cui ii place asocierea)

Daca ti-a placut reteta noastra ""Prajitura" gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

DIANA B 1

23.08.2011, 14:07

@Anamaria , ms mult ... uneori zici ? vedea-te-as la varsta noastra ...

DIANA B 1

23.08.2011, 14:08

@Medioto , cam tarziu pe-aici , dar iti multumesc ptr vizita si te-astept la o ALBA CA ZAPADA ... ca-i proaspata , acruta si bunaaaaaaaaaaaaaaa

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Wild beries squares