Prajitura in 2 culori de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 10 Mar 2012 | 14927 vizualizari

 

Azi fiind sambata vreau sa va rasfat cu o prajiturica de post delicioasa, reteta o am de la draga noastra prietena Sidy, de cand am vazut-o am zis ca trebuie sa o incerc si nu-mi pare rau, v-o recomand cu incredere.
Multumesc Sidy pentru aceasta minunata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1cana de apa minerala
  • 1 cana de zahar
  • eu am pus 2 cani de faina ( in reteta originala 1 1/2 )
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • pudra de vanilie
  • 6 linguri gem ( de care aveti sau de care va place, eu am amestecat gem de prune cu gem de mure )

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in 2 culori de post:

 

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina si uleiul pana ajunge la omogenizare, dupa care se adauga praful de copt si pudra de vanilie, omogenizand din nou compozitia.

Se imparte compozitia in 2 parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa si esenta de rom.

Se toarna compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit cca 10 minute pana cand prinde o crusta deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se pun cele 6 linguri de gem peste blatul alb, dupa care se toarna compozitia maro.

 

Se da tava din nou la cuptor cca 40 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.

Deasupra se presara nuca de cocos.

Se foloseste aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor.

Eu am dublat cantitatile de mai sus.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in 2 culori de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Geanina87 1

24.03.2012, 20:20

Direct la favorite...trebuie sa o incerc

ionela2682 1

24.03.2012, 20:45

AndGeo 1

29.11.2017, 20:50

Ce dimensiune a avut tava? Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita de post