Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200

de deyutzky in Prajituri, 19 Iun 2014 | 13730 vizualizari

 

Am gasit zilele trecute in Mega Image acea ciocolatica KISS cu spuma de capsuni pe care o mancam cu pofta in copilarie si n-am rezistat pana nu mi-am luat 2 bucati:))) Le-am terminat imediat! Ehhh si daca pofta tot a ramas, m-am gandit eu cum sa o potolesc cu o prajiturica facuta acasa care sa inlocuiasca delicioasa ciocolatica :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa minerala/lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta rom
  • Spuma de capsuni:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • aprox 350 gr capsuni
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor: capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200:

Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.

Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec.

Lasam foile la racit.

Spuma de capsuni:

Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.

Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.

Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.

Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura. 

Ornam cu capsuni.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Aletta 1

25.07.2016, 14:59

de vis :"> :">

AlexTeacher 1

01.08.2016, 10:24

Mi-ai adus aminte de copilarie ! felicitari ! au in mega image ciocolata kiss????

deyutzky 1

01.08.2016, 10:51

Multumesc, Alex! Din cate stiu inca este la Mega Image...sau cel putin, era, acum 1-2 luni cand am cumparat eu ultima data. Am sa trec astazi sa verific sa-ti spun exact.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu nuca