Prajitura Marisa

de VanessaAli in Prajituri, 21 Apr 2016 | 3932 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut o prajitura, dar se pare ca nu mi-am iesit din mana. 
Reteta este una originala pe care am creat-o in cateva minute :))) . Nu ma asteptam sa iasa ceva extraordinar , dar va pot spune ca a iesit. 
Prajitura are un blat pufos, aromat si cu toate ca nu am folosit sirop deloc , pare insiropat. Toti cei din familie si nu numai au apreciat-o.Sper sa incercati reteta si sa-mi spuneti si dvs daca va place.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar (cana de 200 ml)
  • 3/4 cani ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 3 mere medii razalite

Gem de caise. Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100g unt
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marisa:

Blat:

Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.

Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam restul de faina.

Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Aveti grija aici sa nu o coaceti prea mult, altfel nu va mai avea blatul umed.

Dupa ce blatul s-a racit il acoperim din abundenta cu gem de caise. Eu am lasat blatul asa cateva ore astfel incat blatul a tras putin gem.

Crema:

Punem laptele la fiert la foc mic. Intr-un bol amestecam amidonul cu zahar si cu cateva linguri din laptele recent pus pe foc (ca la budinca). Turnam apoi laptele cu amidon in cel de pe foc si amestecam cu o lingura. Lasam pe foc pana se ingroase, dupa care il punem la racit.

Punem untul,smantana si esenta de migdale in crema racita si amestecam bine. Acoperim stratul de gem cu ea si dam prajitura putin la frigider.

Asta a fost tot! O prajitura simpla si delicioasa!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in locul gemului de caise puteti pune orice fel de gem (cred ca cel de capsuni merge la fel de bine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:59

BUna prajiturica!

kytz 1

11.02.2018, 12:53

Arată foarte delicioasă!

Rahela Velicu 1

11.02.2018, 13:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu prune