Prajitura pufoasa cu visine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 24 Iun 2015 | 6799 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata,pufoasa,umeda,moale.Visinele sunt deliciul acestei prajituri,acompaniate de ciocolata.Se face foarte usor si repede.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 400 ml smantana,
  • 400 gr zahar,
  • 400 gr faina,
  • 2ling cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf sare,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie,
  • 200 gr visine.
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei,
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se mixeaza in continuare.La urma,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se incorporeaza incet,amestecand cu o lingura.

             Compozitia se imparte in doua.In prima jumatate se adauga cacao si esenta de rom.In cea de-a doua,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

             Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia maro si peste ea cea galbena.Deasupra se presara visinele curatate de samburi si scurse bine de zeama.Se da totul la cuptorul dinainte incins.Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii.Cand e gata se scoate din cuptor.

              Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.Calda,se toarna peste prajitura si se intinde frumos pe toata suprafata.

              Se lasa in tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura visine