Prajitura Revani cu mure

de Merisor in Prajituri, 7 Aug 2013 | 7060 vizualizari

 

Mi-am amintit ca salvasem la favorite aceasta prajitura de la Miremirc si demult aveam in plan sa o fac.
Asa ca am facut-o azi, dar am schimbat putin cantitatile si am adaugat in plus mure din dulceata.
Cu prajitura asta mi-am asteptat baietii de la mare si a avut un efect neasteptat. mai sunt cateva bucatele de pe la colturi, restul a devenit istorie deja.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar faina
  • 1 + 1/2 pahar gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • mure din dulceata, scurse

Pentru sirop:

  • 1/2 pahar zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani cu mure:

Paharul meu este de 300 ml.

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.

Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.

Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat mure din dulceata.

Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.

Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.

Cat coacem prajitura facem siropul, adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.

Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv(norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam. Eu am preferat formatul de romb si mai mare.

Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.

Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.

Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala. 

TIPS-URI

1

Pentru cine prefera prajiturile foarte dulci, la sirop se poate dubla cantitatea de zahar.

2

Se poate pudra cu nuca, migdale sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Merisor 1

08.08.2013, 13:06

elucubratiiculinare 1

08.08.2013, 15:57

imi place

COSTEO 1

08.08.2013, 16:00

Foarte buna,imi place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ravani