Prajitura Ravani

de rena in Prajituri, 16 Noi 2014 | 9191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar (250 ml ) cu gris
  • un pahar cu faina
  • un pahar cu zahar
  • un pahar de ulei
  • un pliculet paraf de copt
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • razatura de la o portocala
  • pentru sirop:
  • 3 pahare cu apa
  • 3 pahare cu zahar
  • coaja de portocala si lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ravani:

Intr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala.

Cernem faina cu grisul si praful de copt.

Amestecam bine cele doua preparate de mai sus sa devina un aluat ca la chec.

Rasturnam in tava si punem la cuptor 30 de min. la 200 de grade.

Pe parcurs pregatim siropul, punem la fiert toate ingrdientele si lasam sa fiarba 5-10 min.

Dupa ce s-a copt prajitura o portionam pe placul nostru si punem siropul peste toata suprafata, lasam sa raceasca si... 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ravani" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimoza