Prajitura Rodica

de babi5 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 12428 vizualizari

 

Dragii mei Bucatarasi fiindca mine este Sf . Gheorghe si merg la puii mei la Timisoara si acasa de altfel ,ma-m gidit sa-i imbucur cu o prajiturica care se cheama Rodica si nu am mai facut-o tare ,tare de mult .. Este foarte foarte buna si veche reteta ca si mine ...hi ,,hi .. se si prepara destul de repede .Si ce mai povesti convingetiva singuri . Eu am impartasit-o cu voi cu mare ,mare drag .. Nu ezitati sa o faceti ..fiindca aveti numai de cistigat .. Va pup pe portiofel pe toti .. hi,hi .. ..

 

INGREDIENTE

  • 140 gr untura sau (200 gr margarina )
  • 400 gr faina
  • 3 linguri smintina
  • 5 oua (eu am folosit 7)
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 borcan 450 gr dulceata
  • scortisoara
  • 2 zahar vaniliat
  • 550 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata (eu am folosit 250 gr )
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rodica:

Faina, praful  de sare, praful de copt se amesteca bine, apoi se freaca cu margarina (sau untura). Se adauga 150 gr zahar coaja si sucul de lamaie ,1 ou intreg si smantina. Se face un aluat care se imparte in 2.

Se pregateste tava cu hartie pentru copt, se intinde o foaie, se aseaza in tava, se inteapa un picut din loc in loc cu o furculita, apoi se unge cu gem.

Intr-un castron separam ouale, albusul de galbenus. Batem bine albusul spuma, apoi adaugam treptat 250 gr zahar si batem bine in continuare. Adaugam nuca macinata si scortisoara si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pina se incorporeaza totul. Compozitia obtinuta o punem peste foaia din tava si o uniformizam bine. Intindem si cea de-a doua foaie si punem peste compozitie. Repetam faza cu furculita, intepam din loc in loc si apoi o punem in cuptorul in prealabil incins. O lasam sa se coaca pana se rumeneste bine.

Intre timp  galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar praf si un zahar vaniliat. Cand prajitura este coapta se pun peste ea, asa calda, galbenusurile  frecate cu zaharul si deasupra se rade ciocolata.

Se taie a doua zi, motiv pentru care nu am putut sa expun si o poza cu prajitura taiata ...dar o adaug maine.

Iamiiiiiiiiiiii!!!  Bunuta  rau ..

TIPS-URI

1

Eu am folosit 7 oua fiindca am tava mai mare ..

2

si evident si nuca mai multa ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rodica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

loredanaaa 1

26.04.2013, 01:14

imi place

babi5 1

26.04.2013, 19:29

garantat este foarte buna ,nu ezita sa o faci ..dai nota dupa te pupa Babi si-ti multumesc de apreciere ..

babi5 1

22.08.2013, 08:34

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "ILEANA"