Prajitura tavalita

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Noi 2011 | 21188 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 160 ml lapte
  • 350 g faina
  • 10 g praf de copt
  •  

Sos:

  • 155 g unt
  • 170 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida.

O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 35 minute. Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in patratele.

Sos:

Intr-o cratita se pun toate ingredientele pentru sos si se pun pe foc iute,amestecand cu un tel pana se omogenizeaza totul si da intr-un clocot.

Cubuletele se scufunda in sos, intorcandu-se pe toate partile, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Un altfel de chec cu ciocolata