Prajitura Tosca

de angyb in Prajituri, 28 Aug 2012 | 21624 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua de nastere a iubitului meu i-am pregatit aceasta bunatate de prajitura ca sa o duca la servici la colegii lui !!!!!!!!Sursa de inspiratie Luk.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti simpli
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 50 g unt moale
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ceasca de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul:

Bateti spuma albusurile adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand se topeste zaharul.adaugati macul si nuca de cocos treptat amesecand de sus in jos.Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia .Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 150 de grade pentru aproximativ 25 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc ,adaugati faina si amesecati bine.Incalziti laptele si turnati-l peste amestecul de oua.Turnati toata compozitia in vasul in care ati incalzit laptele .Puneti la fiert amestecand mereu pana cand se ingroasa.Luati de pe foc si lasati-l sa se raceasca un pic dupa care adaugati untul si mixati bine.Ungeti cu aceasta crema blatul.

Siropul:

Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care luati de pe foc si adaugati cafeaua.

Peste crema punem biscuiti inmuiati in siropul obtinut prima.

Glazura:

Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de abur dupa care o turnam peste biscuiti.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa