Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 3 Apr 2012 | 3501 vizualizari

 

E o prăjitură necostisitoare, atât ca mod de pregătire cât şi ca necesar al ingredientelor. Reţeta de bază o am de la sora mea, iar pe alocuri am mai adaptat-o. "Gâteau-ul" este des pregătit copiilor la creşă (în zona în care stă sora mea).

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mică de iaurt (100-150 mL, cutia de iaurt este măsura pentru restul ingredientelor);
  • 2 sau 1 şi 1/2 măsuri zahăr;
  • 3 măsuri făină;
  • 1/2 sau 1 măsură ulei sau unt;
  • 3 ouă;
  • 1 cutie compot ananas;
  • 25 mL esenţă de vanilie;
  • 10 mL esenţă de flori de portocal (opţional);
  • 10 g praf de copt;
  • sare.
  • Opţional:
  • 8 pătrăţele de ciocolată cu lapte;
  • 8 pătrăţele de ciocolată albă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată:

Se bat ouăle spumă (fără să se separe albuşul de gălbenuş), se adaugă iaurtul, zahărul, se mixează până se dizolvă zahărul,  se adaugă uleiul căte puţin, se amestecă bine;

- se măsoară făina, se amestecă cu praful de copt, timp în care se pregăteşte ananasul din compot (se taie bucăţele şi se stoarce sucul),

- se pune făina (cu praful de copt), 

- se adaugă ananasul bucăţi, 

- se unge tava cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă, 

- se pun  deasupra bucăţile de ciocolată. 

Se poate renunţa la ciocolată.

Se coace timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit, cam la 180 grade C

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi călduţă cu 1-2 cupe de îngheţată (îmi place cu cea de vanilie, de data asta am avut de fistic) sau după ce s-a răcit cu iaurt, lapte...etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale