Prajitura "Valurile Dunarii"

de Toamna07 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 28942 vizualizari

 

Pentru acest sfarsit de saptamana va invit sa pregatiti pentru familia dumneavoastra o prajitura aspectuoasa, foarte buna si ieftina,numita "Valurile Dunarii" .
Puteti prepara prajitura si intr-o forma rotunda,atunci va seamana cu un tort !:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema si decor :

  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata neagra


Ingrediente pentru blatul alb :

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru blat maron :

  • 500 g visine din compot fara samburi
  • 3 linguri cu lapte
  • 1 lingura cu varf de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Mod de preparare crema :

Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand.
Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase!

Mod de preparare blat alb :

Visinele le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ungeti tava cu unt si o tapetati cu faina.Tava are latimea de 24 cm si lungimea de 32 cm.
Mixati untul (pastrat la temperatura camerei)cu zaharul,adaugati vaniliile,ouale,sarea,praful de copt,faina in ploaie si laptele.Mixati usor,omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava.

 Mod de preparare blat maron :

In compozitia ramasa,separat, adaugati cacaua,laptele si visinele.
Turnati peste compozitia alba din tava.Nivelati usor cu o paleta.
Coacem prajitura in cuptor preincalzit,la foc mediu,timp de 40 de minute.
Scoateti prajitura din cuptor ,o lasati sa se raceasca  si turnati peste ea budinca fina.
Radeti ciocolata si o lasati la frigider cateva ore.

Este cremoasa,acrisoara,aromata,pufoasa...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"