Prajiturele cu frisca si mascarpone

de angyb in Prajituri, 18 Mai 2013 | 30134 vizualizari

 

O data pe an Willi cu cativa colegi de servici organizeaza o iesire la gratar asa ca ieri le-am pregatit niste prajiturele ,deci nu cereti ca nu am nici macar nu le-am gustat .
Sursa de inspiratie Elena Daria http://www.bucataras.ro/retete/prajiturele-cu-frisca-si-mascarpone-46129.html ca cateva modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(praf de copt)
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu frisca si mascarpone:

Pentru inceput topim ciocolata alba cu 200 ml frisca si le dam la congelator pt.cateva ore.

Blatul: Topim pe baie de abur ciocolata cu uleiul ,le lasam sa se racoreasca un pic dupa care le amestecam bine cu galbenusurile. Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand zahraul se topeste. Adaugam apa si amestecul de galbenusuri .Faina o amestecam cu cacao si drojdia si le adaugam peste amestecul de oua.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. 

Crema: Batem spuma frisca cu ciocolata topita pana cand se intareste dupa care adaugam restul de frisca batuta si mascarponele si amestecam bine.

Siropul: Topim la foc mic apa cu zaharul pana cand acesta se topeste si adaugam romul.

Asamblarea: Insoropam blatul si intindem deasupra crema.Dam la frigider cateva ore dupa care o taiem cubulete.Glazuram fiecare cubulet cu ciocolata topita pe abur impreuna cu untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone si capsuni