Prajiturele de Craciun

de laylalala in Prajituri, 1 Ian 2012 | 5479 vizualizari

 

Pentru mai multe poze accesati linkul urmator : http://laura-dachman.blogspot.com/2011/12/prajiturele-de-craciun.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 200 gr unt
  • 150 gr miere
  • 50 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la 1 portocala
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de Craciun:

incinge cuptorul la 180˚C.

2.       Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si coaja de portocala. Intr-un bol bate untul cu mierea si zaharul apoi incorporeaza ouale – cate unul pe rand, urmate de esnta de vanilie si ingredientele uscate.

3.       Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si taie din el mai multe forme de stele/flori – de diferite marimi. Da biscuitii la copt 10-12 minute apoi lasa-I sa se raceasca.

4.       Pentru asamblare, lipeste cativa biscuiti de diferite marimi intre ei cu putina glazura de zahar.Decoreaza brazii cu glazura de zahar verde si alte decoratiuni.

TIPS-URI

1

Pentru mai multe poze accesati linkul urmator : http://laura-dachman.blogspot.com/2011/12/prajiturele-de-craciun.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan