Prajiturele din gris cu nuca de cocos

de laura_n in Prajituri, 29 Aug 2012 | 12568 vizualizari

 

Am gasit o reteta indiana de prajiturele din gris si cocos. Nu m-am putut abtine si am modificat putin reteta, dar sunt excelente. Va recomand sa incercati si sa imi impartasiti parerea voastra. Un singur lucru va mai spun: se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 230 gr gris
  • 300 gr zahar (reteta originala impunea 450 gr, dar mi s-a parut foarte mult)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 400 ml lapte cocos (o cutie) (reteta originala impunea 600 ml apa)
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 lingura mac
  • vanilie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele din gris cu nuca de cocos:

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia).

Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de vanilie si am amestecat iar pana s-a topit untul. Am mai lasat cateva minute apoi am luat vasul de pe foc.

Am turnat toata compozitia intr-un vas termorezistent si am lasat sa se raceasca. Am dat la frigider pana a doua zi si apoi am taiat cubulete din compozitie pe care le-am tavalit in nuca de cocos sau le-am pudrat cu scortisoara.

Sunt delicioase, se topesc in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele din gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu griş şi sirop de lapte