Prajiturelele zanelor

de Xandrinne in Prajituri, 3 Feb 2014 | 3143 vizualizari

 

Recent am gasit pe net un articol al unei reviste online in care era vorba despre aceste prajiturele ale zanelor, marca Jamie Oliver. Desigur, nu am rezistat tentatiei si le-am incercat; nu mi-a parut rau deloc :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,
  • 225 g zahar tos,
  • 4 oua,
  • 225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Glazura de fructe:
  • 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
  • 150 g zahar pudra.
  • Decor:
  • 50 g fructe.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturelele zanelor:

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.

Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii.

Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.

Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.

Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.

Decoram cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele zanelor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)