Pui glazurat cu garnitura de orez cu ciuperci

de simona72 in Pui, 7 Mai 2015 | 3973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si fulgi de chili rasniti
  • 2 linguri sirop concentrat din fructe de padure
  • pentru garnitura:
  • 250 g orez basmati
  • 250 g ciuperci proaspete de roua
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui glazurat cu garnitura de orez cu ciuperci:

Se taie puiul cu ajutorul unui cutit sau o foarfeca de bucatarie de-o parte si de alta a sirei spinarii. Se inlatura sira spinarii, se spala bine puiul atat la interior cat si la exterior. Se zvanta cu prosoape de hartie, se aplatizeaza puiul, i se leaga picioarele unul de altul si se condimenteaza pe toate partile cu sare si fulgi de chili rasniti. Se pun la incins 2 linguri ulei de masline, se pune puiul cu pielea in jos si se prajeste cateva minute pana capa crusta. Se scoate puiul din tigaie si se pune intr-un vas termorezistent cu pielea in sus. Se stropeste puiul cu sirop concentrat din fructe de padure si se da la cuptorul incins la 190-200 grade pentru 50-60 minute.

Pentru garnitura: in tigaia in care am prajit puiul mai adaugam 1-2 linguri ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si o calim pana devine translucida. Se adauga ciupercile, se mareste flacara si se calesc la foc iute pana scade zeama lasata. Se adauga stafidele, sare si piper dupa gust si se continua calirea pana zeama scade consistent. Separat se fierbe orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge orezul de apa, se clateste, se adauga la ciupercile prajite.putin unt, se adauga patrunjel tocat fin si se amesteca. Se pune pe un platou orezul, peste orez asezam puiul, iar deasupra punem sosul format in vasul in care am copt puiul. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

chiar daca am pus sirop de fructe si stafide mancarea nu este una dulce

2

de preferat daca aveti sa folositi sirop sau melasa de rodie

3

ciupercile sunt proaspat culese si sunt extrem de fragede...se pot consuma si crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui glazurat cu garnitura de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui fraged la cuptor