Quatre Quarts cu sos de capsuni

de Brindusa in Prajituri, 16 Oct 2011 | 4408 vizualizari

 

Quatre quarts e un chec frantuzesc, care se numeste asa "patru sferturi", pentru ca are 4 ingrediente principale, in cantitati egale. E bun de mancat cu o cafeluta, dar eu l-am imbunatatit putin cu un sos rosu si aromat. Si uite asa am avut si desert la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 175 g zahar
  • 175 g unt, moale
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 10 g praf de copt

Pentru sosul de capsuni:

  • 400 g capsuni
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quatre Quarts cu sos de capsuni:

Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider

Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Bate untul si zaharul cu mixerul, pana cand se formeaza o crema.

Adauga ouale, unul cate unul. Bate bine dupa fiecare.

Adauga esenta de vanilie si praful de copt. Amesteca bine.

Adauga faina si amesteca repede. Toarna compozitia in tava de chec

Coace checul 35 - 40 de minute la 180 C, pana ce o scobitoare infipta in el iese curata.

Scoate checul pe un gratar si lasa-l sa se raceasca.

Serveste o felie calduta de chec cu cateva linguri de sos de capsuni si cateva capsuni intregi.

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru o tava de chec

2

In loc de sosul de capsuni se poate folosi sos de zmeura, mure sau ciocolata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre Quarts cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:42

un deliciu.trec la favorite

adry88 1

17.10.2011, 21:31

frumoasa prezentarea

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:48

hmmm...yamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quatre quarts