Ravioli dulci la cuptor cu licorice

de GretaRachita in Prajituri, 29 Mar 2014 | 2667 vizualizari

 

Ravioli dulci la cuptor cu licorice – iata ce a iesit din cuptorul meu ieri, duminica dimineata la ora 6. Eram treaza de la 5 si incercam sa mai atipesc, dar nu reuseam. In mintea mea se incalceau ingrediente, retete, noi idei, asa ca am decis sa cobor in bucatarie si dupa circa 45 de minute iata rezultatul: acesti minunati ravioli dulci cu licorice.

 

INGREDIENTE

  • - 250 g de faina
  • - 80 g de zahar brun
  • - 1 ou
  • - 1/2 plic de parf de copt
  • - 1/2 pahar de lichior de licorice (daca nu va place puteti folosi lichior de lamaie, rom, tuica)
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - dulceata sau nutella pentru umplut ( eu am folosit diverse tipuri de dulceata: mure, afine, caise – important este sa fie consistenta)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci la cuptor cu licorice:

Am pus faina pe masa de lucru formand un soi de fantana. Am adaugat zaharul, praful de copt, vanilia, oul si lichiorul in mijloc si am framantat bine. Am invelit aluatul intr-un prosop de bucatarie si l-am lasat sa se odihneasca pentru circa 15 minute.

Intre timp mi-am pregatit dulceturile si am aprins cuptorul la 180 de grade.

Am intins aluatul si am taiat cercuri cu o forma rotunda. Am pus in mijloc dulceata sau nutella si am inchis impaturind in doua fiecare cerc si apasand bine pe margini astfel incat umplutura sa nu poata iesi in timpul coacerii. Am pus raviloi pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor 15-20 de minute.

I-am scos din cuptor, i-am pus pe o farfuie si i-am pulverizat zahar praf deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci la cuptor cu licorice" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Corinuta 1

29.03.2014, 10:18

Foarte interesanti! La cuptor n-am facut inca. Simo, cred ca e o planta

deyutzky 1

29.03.2014, 11:45

Rocsi 1

29.03.2014, 20:16

Ce bune or fi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ravioli - desert