Rotite NuSi

de andreea123 in Prajituri, 22 Dec 2011 | 8405 vizualizari

 

Foarte, foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 210g faina
  • 140g unt
  • 85g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri zahar tos
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite NuSi:

Se face un aluat din 210g faina, 2 galbenusuri, 85g de zahar pudra, 140g de unt si smantana.

Se intinde o foaie cu o grosime de 5 mm maxim din care se taie cu ajutorul unui pahar mic (diametrul de 3 cm maxim) cercuri. Cu un degetar unele dintre cercuri (doar cele pentru capac) se gauresc in mijloc, apoi se ung cu albus de ou (nebatut) si se tavalesc prin nuca amestecata cu zahar.

Se coc rotitele la 180°C, iar cand sau racit se lipesc cu gem de caise (rotita fara nuca cu rotita gaurita cu nuca).

Pofta buna!

P.s: sunt excelente a doua zi, deoarece patrunde gemul in biscuite si devin mai fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite NuSi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

23.12.2011, 21:15

Senzationale rotitele tale! Craciun Fericit!

Dya Daniela Andrei 1

23.12.2011, 21:29

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:59

super

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu iaurt