Rulada cu ciocolata

de poa in Prajituri, 30 Apr 2015 | 4931 vizualizari

 

O bunatate de rulada cu multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • Crema
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr margarina rama
  • visine (decongelate)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Blat:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si albusurile.

Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35).

Se coace in cuptorul preincalzit nu mai mult de 15 minute pentru ca daca se coace prea tare devine casanta la rulare. Eu am verificat-o dupa 12 minute si cand am vazut ca s-a rumenit foarte putin pe fund am scos-o.

Se uda un prosop curat, apoi se stoarce bine de tot. 

Se rastoarna tava cu fundul in sus pe prosopul umed. Se ruleaza blatul pentru a i se da forma si se lasa asa sa se raceasca.

Crema de ciocolata:

Se topeste la foc mic margarina, se adauga apoi bucatelele de ciocolata. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand s-a amogenizat complet, se ia de pe foc  si se va lasa la rece pana se intareste.

Cand rulada s-a racit si crema de ciocolata s-a intarit atat cat sa se poata intinde, se intinde rulada si se unge suprafata cu crema de ciocolata peste care se pun visinele bine stoarse. Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului si se da la rece.

Rulada poate fi lasata asa sau se poate glazura cu ciocolata, pudra cu zahar praf, dupa preferinta.  

Dupa ce se intareste glazura se taie felii.

TIPS-URI

1

Daca mai ramane crema, se poate adauga peste aceasta biscuiti sfaramati, stafide; se amesteca bine, se fac bilute si se se dau la rece.

2

In crema de ciocolata se poate adauga esenta de rom sau amareto.

3

Rulada se poate umple si cu gem sau cu nuttela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

mirela0911 1

04.05.2015, 15:09

cristeena20 1

04.05.2015, 18:58

arata tare bine!!1

Adele 1

05.05.2015, 17:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun