Brownies

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 31 Iul 2013 | 8294 vizualizari

 

O multime de retete gata preparate, pozate si demult digerate asteapta sa fie asternute pe bucataras.ro. Ce-i drept, numai la scris retete nu mi-a stat mie capul, cand ma astepta una din cele mai frumoase vacante de pana acum! Dar din pacate, cele doua saptamani de hoinarit prin Londra, Paris si Coasta de Azur au trecut numaidecat, asa ca am reintrat in rutina. Ieri deja a fost prima zi de lucru, iar azi am hotarat sa va povestesc cum, acum vreo luna, am preparat the best brownies ever, care mi-au omorat dieta si orice idee de alimentatie sanatoasa, inspirata fiind de site-ul www.joyofbaking.com.

 

INGREDIENTE

  • 275 gr. ciocolata, (eu am folosit din cea cu un continut mai ridicat de cacao, respectiv 80%)
  • 113 gr. unt,
  • 15 gr. cacao,
  • 200 gr. zahar,
  • 1 lingurita extract de vanilie,
  • 3 oua,
  •  95 gr. faina,
  • 1/4 lingurita sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies:

Taiem cubulete mici toata ciciolata. Separam 150 gr. din ea si o topim la bain-marie alaturi de untul taiat cubulete. Dupa ce acestea s-au topit, le omogenizam cu ajutorul unei spatule si incorporam treptat zaharul, sarea, faina, cacaua, ouale,  iar la final restul de ciocolata maruntita.

Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, timp de 25 de minute.

Lasam putin sa se raceasca si taiem prajiturica in cubulete. Noi am servit-o calda, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Un deliciu de bomba calorica! Contrastul dintre cald si rece, precum si dintre exteriorul putin crocant si interiorul cremos si fin este demential!

Daca nu va aflati la dieta si sunteti fani ciocolata, va recomand reteta aceasta din toata inima! Se prepara atat de usor, incat oricine o va reusi 100% si in plus veti atrage numai laude din partea prietenilor. Va spun asta din propria experienta!

Enjoy!!!

TIPS-URI

1

compozitia nu se amesteca foarte mult, pentru ca nu avem nevoie de un aluat aerat, ci de unul dens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Poliana 1

31.07.2013, 11:03

ce bunatate!!

diaconta 1

31.07.2013, 11:46

Daca tot a fost cu "huzur" merita stricata dieta cu asa bunaciune
ma bucur ca ai avut o vacanta placuta,asteptam sa asterni retetele pe bucataras

Valclaudia 1

31.07.2013, 21:03

arata super! Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Silviana