Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!

de lilik in Prajituri, 7 Aug 2011 | 14399 vizualizari

 

Va multumesc pentru toate clipele minunate petrecute alaturi de voi dragi bucatarasi....pt crema m-am inspirat de la prajitura "Kinder milch schnitte" by Miha(merci muuult,e minunata)...

 

INGREDIENTE

PT. BLAT:

  • 4 oua
  • 2 linguri cu miere
  • 60 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare

PT CREMA:

  • 200 ml frisca lichida neandulcita
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 lingurite cu miere
  • 100 ml lapte
  • 7 gr foi de gelatina
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!:

Pregatim prima data blatul pentru rulada :

separam ouale si batem albusurile ca pt bezea cu zaharul si mierea,apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu uleiul si praful de sare.

La sfarsit adaugam faina si cacaua amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de circa 10 minute.

Cand e gata punem blatul pe un prosop de bucatarie umed si rulam.Lasam deoparte sa se raceasca.

Intre timp facem crema de lapte condensat

punem gelatina la inmuiat in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 50 ml lapte fierbinte,impreuna cu mierea.Asteptam sa se racoreasca putin,apoi amestecam cu restul de lapte si laptele condensat.

Batem frisca cu vanilia si o amestecam cu cealalta compozitie,apoi dam la rece pana se intareste.

Cand e destul de tare o scoatem,amestecam si cu o lingura punem pe blat.

Intindem crema pe toata suprafata blatului,apoi rulam cu grija si dam la rece cel putin 2 ore.

Putem pudra cu zahar sau cacao...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere