Rulada de bezea cu capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Iun 2015 | 3691 vizualizari

 

Este o minunata prajitura cu gust aromat si racoros. Umpluta cu capsuni,zmeura, fragi, visine sau orice alte fructe de sezon, face deliciul zilelor de vara. E foarte usoara si racoroasa. Blatul de bezea nu tebuie sa va puna probleme pentru ca, cu un pic de rabdare si minutiozitate o sa va reuseasca.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 4ling zahar,
  • 200gr capsuni,
  • 500gr smantana pentru frisca,
  • un praf sare.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de bezea cu capsuni:

Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Nivelati bine astfel ca stratul de bezea sa fie cat mai uniform.

                Se da totul la cuptor care trebuie sa fie incins.Se coace pana marginile devin maronii,iar suprafata bezelei aurie.Se scoate din cuptor si,fierbinte,se rastoarna pe o alta hartie de copt.Cu multa rabdare si migala se desprinde foaia de dedesupt pe care s-a copt apoi se ruleaza,pe lung in hartia de copt curata.Se lasa asa sa se raceasca.

                  Capsunii se paseaza cu blenderul.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga piureul de capsuni.Capsunii se pot pune si intregi in frisca.

                 Bezeaua racita se desface din hartia de copt.Se intinde crema si se ruleaza la loc cu multa grija.

                Exteriorul se imbraca tot in crema si se decoreaza cu felii de capsuni.Se da totul la frigider pentru cateva ore,apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de bezea cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu capsuni