Rulada turceasca

de Oana in Prajituri, 5 Apr 2010 | 38613 vizualizari

 

By Gabi si by Miha :) Este extrem de delicioasa si foarte, foarte usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca:

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul, pana se ingroasa. Se adauga apoi untul si vanilia, se lasa la racorit.

Nuca de cocos se intinde in strat gros intr-o tava (25x35 cm), apoi se pune cu lingura crema de vanilie, cu atentie, sa nu se strice stratul de cocos. Se niveleaza usor. Deasupra se aseaza frisca batuta bine, apoi se presara nuci maruntite, nu foarte fin.

Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se taie fasii subtiri si se ruleaza cu grija. Se pastreaza la frigider.

 

Rulada by Miha

Rulada by Gaby

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Oana 1

09.04.2010, 22:10

Brandusa, pai faci frisca din smantana lichida, din aia la dorna. Eu din asta folosesc! se bate cu putin zahar pudra.

Brindusa 1

09.04.2010, 23:11

ok, fetele. Multumesc

emateiu 1

04.07.2014, 19:19

draga Miha, retetele tale sunt fantastice!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca de cocos