Sarailie

de Sim0na in Prajituri, 25 Iun 2012 | 14081 vizualizari

 

Sursa: http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/05/sarailie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 g amestec de nuca, scortisoara (produs Ungaria)
  • 100 g unt topit
  • 1 bat frigarui
  • Sirop:
  • 600 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarailie:

Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt mai contine si altceva... am dedus eu ca pe langa nuca, ca ar fi scortisoara si zahar (daca cineva care cunoaste limba ma poate ajuta... ii multumesc anticipat). Nemaivand de unde sa cumpar nuca, am combinat nucile pe care le mai aveam cu acest amestec. Si nu am gresit deloc!

Sa revenim: am taiat foile de placinta in 4 parti egale. Am lucrat cu cate un calup, restul le-am pus in frigider pana le-a venit randul. Pentru rulou am folosit cate doua foi, unse individual cu unt topit. Am presarat amestecul de nuca pe foaie, am pus batul de frigarui, am rulat, apoi am strans din laterale, usor fara a rupe foaia (pe primele le-am cam accidentat), si am scos batul. Am procedat asa pana am terminat toate foile si am umplut o tava de „sarmalute”.

Tava cu rulouri, care in prealabil a fost unsa si tapetata cu hartie de copt, am  dat-o la cuptorul preincalzit cca 30 minute la 200 grade.

Intre timp am facut siropul, punand toate ingredientele la fiert 8 minute de la primul clocot. Cand sarailiile au fost gata, am turnat siropul fierbinte si am lasat sa se raceasca. 

Cand s-au racit complet, le-am bagat la frigider.. (cateva s-au pierdut pe traseu  :)))

Ptr ca va iubesc va ofer cate o "sarmaluta".. dar asta doar ptr ca va iubesc! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarailie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Alinutza80 1

26.06.2012, 13:56

placeeeee

Sim0na 1

26.06.2012, 19:07

Multumesc tuturor ptr aprecieri!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 23:55

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarailie