Sarmale cu carne si cimbru

de Patricia Iordache in Porc, 18 Iul 2013 | 17864 vizualizari

 

Cred ca nu-si au rost cuvintele. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate;
  • 500 gr. carne de porc tocata;
  • 60 gr. orez;
  • 2 cepe mici;
  • 4-5 linguri bulion;
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat;
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat (pentru compozitia de carne);
  • 3 foi de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • 2-3 linguri de untura (la temperatura camerei);
  • aproximativ 1-1.5 l. apa (cat sa acopere sarmalele)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne si cimbru:

Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.  

Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim de sare, piper, punem si ceapa tocata foarte marunt si presaram cimbru proaspat tocat. Amestecam totul foarte bine si ne apucam de format sarmalutele.  

Luam o frunza de varza murata, punem in partea de jos a frunzei o gramajoara de carne, rulam bine si introducem marginile in interior astfel incat sarmaua sa nu se desfaca in urma fierberii. Procedam asa cu toata compozitia de carne.

Intr-un vas de lut, asezam un strat subtire de varza murata tocata, apoi asezam concentric, sarmalutele formate. Cand s-a terminat primul start de sarmalute adaugam din loc in loc foile de dafin, bulionul si crengutele de cimbru proaspat.

Alcatuim alt strat de sarmale si terminam cu un strat de varza murata tocata marunt.   Acoperim totul cu apa, punem untura aflata la temperatura canerei si asezam vasul pe flacara, la fiert.   

Cand a inceput sa fiarba introducem totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 1-1.5 ore.

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana, ardei iute sau, daca va place, cu usturoi.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 35 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry