Sarmale cu piept de pui si ciuperci

de cristeena20 in Pui, 9 Mai 2020 | 3825 vizualizari

 

Din curiozitate am incercat sa fac sarmale cu ingrediente diferite -cu piept de pui, bacon ,ciuperci si carnati-au iesit minunate.Le-am fiert in vasul de lut minune -tajine. Au iesit perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 piept de pui mare
  • 1 cana de orez
  • 1 bucata bacon
  • 1 bucata carnat afumat
  • 7-8 ciuperci proaspete
  • boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi
  • 2-3 rosii din conserva
  • foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu piept de pui si ciuperci:

Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. 

Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.

Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si carnea-amestecam, adaugam sos picant, orezul si stingem aragazul. Punem marar verde si cimbru verde.

Umplem sarmalele-si le asezam in vasul in care vor fierbe. Se pune putina varza tocata marunt pe fund si crengute de cimbru, marar si dafin-zdrobim 1-2 rosii din conserva si stropim cu putina pasta de rosii. Aranjam sarmalele in oala-eu am fiert in vas de lut tajine. Putem pune slanina si carnati afumat intre sarmale-stropim cu pasta de rosii si ulei apoi punem apa calduta, sa acopere sarmalele.

Punem la fiertla foc domol pana se fierbe orezul-stingem si lasam acoperite sa se inmoaie in oala.

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de tei