Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2010 | 5074 vizualizari

 

Daca ma intrebi care sunt cele mai gustoase sarmalute , fara sa stau pe ganduri voi spune ca cele in foi de vita de vie . cu ajutorul foilor de vita se lucreaza mai usor decat cu foile de varza si sunt si mai ,,prietenoase '' pentru stomac .

 

INGREDIENTE

  • foi de vita de vie [ proaspete sau conservate]
  • sare
  • 50 ml otet
  • 1 kg carne mixta[porc+ vita ]
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu [ sau 2 linguri pasta ardei ]
  • 1 pahar orez
  • sare
  • piper
  • boia
  •  2 linguri cimbru maruntit[proaspat sau uscat ]
  • flori de fenicul
  • 1 pahar ulei 
  • 500 gr ceafa afumata
  • 500 gr rosii
  • 1 pahar suc rosii
  • smantana sau iaurt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul:

Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet .

Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se trage cratita de pe foc si se adauga carne tocata , boia , piper , sare , putin bulion , si o lingura de cimbru , se amesteca pana la omogenizare .

Se stropeste   vasul roman [ de lut] cu ulei se presara cimbru si fenicul  si se aseaza in ea sarmalutele impachetate . La ultimul strat se aseaza deasupra ceafa afumata ,rosii feliate si din nou cimbru si flori de fenicul,se stropeste cu suc de rosii ,un pahar de apa  ,si ulei .Eu am taiat fideluta si doua foi de varza  asa de  ,,amorul artei ''. Se acopera  vasul roman  cu folie si se  pune la cuptorul incins ,dupa 30 min se indeparteaza folia si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca .

Se servesc cu smantana sau cu iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

kamy 1

26.10.2010, 14:47

5f

mihaelar63 1

27.10.2010, 09:54

multumesc , intradevar au fost delicioase . Corina cine stie la ce te-ai gandit , probabil ai vazut stirea aceea din Franta cu cei 11 care s-au aruncat pe geam dupa ce au facut anumite ritualuri supecte .

ela 1

27.10.2010, 19:44

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in varza murata